Le blog de Charston sur Amicalien

Présentement sur Amicalien
Les membres en ligne : 15
Les nouveaux membres : 2
Anniversaires aujourd'hui : 5

Connexion des membres


  Se souvenir de moi


Rajzolj mint a profik: XP-Pen Artist 15.6 Pro Digitalizáló tábla képernyo táblamonitor Teszt


Le 10 avril à 05:19


Rajzolj mint a profik: XP-Pen Artist 15.6 Pro Digitalizáló tábla képernyo táblamonitor Teszt

Szeretnék egy kis sorozatot indítani a (többek között) manga rajzolásról, ennek keretében mennék bele a digitális rajz témában való tanácsadásra.

Ha valaki elhatározza, hogy hamarosan beszerez magának egy digitális rajztáblát, nem árt, ha tudja, milyen kínálatból is válogathat. Nem mindegy az sem, mekkora összeget kíván befektetni az eszközébe, vagy hogy tulajdonképpen mire is szeretné azt használni. Már az elején leszögezném, a továbbiakban a Wacom digitalizáló rajztábláit ajánlom. Hallottam már olyat is, hogy valaki évek óta használja a XP-Pen , vagy Trust eszközét, és nincs rá panasza.

Milyen árkategóriás eszközt válasszunk?

Fiatalok és kezdok nyugodtan választhatnak olcsóbbnak számító táblákat. A minoséget itt is figyelembe kell venni, nem mindenképpen a legolcsóbbat ajánlom, ami a piacon megtalálható. A legtöbben így kezdik, az elso táblájuk kisméretu, alap funkciókkal ellátott. Tökéletesen megfelel arra a célra, hogy az ember elsajátítsa az alapokat és eldöntse, akar-e ilyesmivel bíbelodni a jövoben is. Az én tapasztalataim szerint, az, hogy az eszköz olcsóbb, nem a minoségében nyilvánul meg a használat során, hanem a funkciók hiányában. Az olcsóbb táblák kevésbé pontosak, mint drágább, professzionális társaik. A vezérlést segíto gombok száma is kevesebb, a menü pedig jóval primitívebb. Egy kezdo rajzolónak tökéletesen megfelel. Aki nem ismeri a gyorsgombok áldásos lehetoségeit, az nem szenvedi hiányát.

Azoknak, akik naponta több órát nyúzni fogják a táblájukat, mindenképpen magasabb árkategóriás terméket javaslok. A már említett plusz funkciók felgyorsítják a munkát, a gyorsgombok variálhatók és személyre szabhatóak egy drágább eszköz esetében. Rajzoláskor a toll pontosabb, az összkép minoségibb lehet, ha a tulajdonos ki tudja használni a professzionális tulajdonságokat. Nem végso soron az olcsóbb kategóriás táblák közt akad olyan is, amelyik felülete nem biztos, hogy évekig bírni fogja a naponta többórás karistolást és kaparászást. A mostani Wacom kínálatból a „ Intuos Pro” (XP-Pen Deco kínálatból ) szócskával ellátott modelleket sorolnám ebbe a kategóriába. Ezek ára már húzósabb, de pontosságuk és funkcióik azonban szemmel láthatón minoségibb alkotások elkészítéséhez segítik hozzá használójukat.

A harmadik kategória már elég combos összeget rángat ki a vásárló zsebébol, de egész más élményt ad hozzá az alkotáshoz. A Wacom Cintiq modellek nem is egyszeru rajztáblák, hanem interaktív monitorok. Ez leginkább azokat az eszközöket jelöli, amelyek képernyojén láthatjuk azt, amit rárajzolunk. Az érzés sokkal hasonlatosabb egy hagyományos, papírra történo alkotáshoz, a digitális technikák fantasztikus lehetoségeinek hozzátoldásával. Nincs az a furcsa zavaró érzés a használata kezdetén, hogy nem a kezünket nézzük rajzolás közben. Ez a sokaknak szokatlan és kényelmetlen dolog egy ilyen monitor esetén nem létezik. Aki teheti, mindenképpen próbáljon ki egy ilyen eszközt. Nem hinném, hogy ezek használata elott kötelezo lenne megtanulni a hagyományos rajzpadok profi kezelését.

Teszt Táblamonitor XP-Pen Artist 15.6 Pro (wacom cintiq alternatíva)

kétségtelenül a Wacom termékei a legjobbak a piacon. Az magas ár miatt viszont kevesen engedhetnek meg maguknak egy Cintiq modellt. A leleményes emberiség azonban mindenre talál olcsóbb alternatívát, így tökéletes választás lehet egy XP-Pen Artist 15.6 Pro is, amely szintén ezt a képernyore rajzolást teszi lehetové.

a Artist15.6 Pro professzionális rajzolási élményt és teljesítményt biztosít. Használhatjuk elsodleges és másodlagos monitorként egyaránt !

A Artist15.6 Pro egy nagy teljesítményu, ugyanakkor egy könnyu és vékony tábla-monitor. Egy interaktív eszköz, mely egy 15,6 hüvelykes HD felületet biztosít a kreatív ötletek megvalósításához. Az 1920x1080-as felbontású HD kijelzo 16,7 millió színt képes megjeleníteni, Ez 178 fokos betekintési szöggel büszkélkedhet, maximális fényereje pedig 250 cd/m². A gyártó 88% NTSC (120% sRGB) fedést igér, ami igen impozáns.

A Artist15.6 Pro rendelkezik nyolc személyre szabható Buttonnal . egy érintogyuruvel együtt, amit egytol egyig testre is lehet szabni.

A XPPen-féle P05R Pen 8192 szintu nyomásérzékenységgel bír és dolésérzékeny , és úgy alakították ki, hogy a használata leheto legkényelmesebb és legtermészetesebb legyen.

A Artist15.6 Pro telepítése egyszerubb, mint valaha, az új 3 az 1-ben kábel segítségével gond nélkül csatlakoztathatjuk bármilyen Mac-hez vagy PC-hez.

A Artist 15.6 Pro jó választás lesz azok számára, akik szeretnék például a rajzaikat digitális formában megorizni, esetleg olyan célokat dédelgetnek, hogy animációkat hoznak össze a XP-Pen táblagépének felületére vetett grafikákból, vagy szerkeszteni szeretnének meglévo képet.

A XP-Pen Artist 15.6 Pro kicsomagolása

Széles, lapos doboz, masszív kartonból. A kicsomagolás után egy üdvözlokártyán akad meg a szem, ez kedves gesztus, csak kissé kitakarja a táblát, ami igazán pazarul néz ki a teljes felületét beborító, karcálló selyembevonattal. A dobozból aztán elokerül még a standard 3-az-1 kábel a csatlakozáshoz, a digitalizáló toll, a hozzá tartozó spéci tölto, és a penna tartója, aminek a testében 8 darab cserehegyet és egy kiszedot is elrejtettek.

Technikai Specifikációja:

Kijelzo típusa: a-SI Active Matrix TFT LCD (H-IPS)
Aktív felület a toll részére (W x D): 479 mm x 271 mm
Monitor fizikai méretei (W x D x H): 650 mm x 400 mm 55 mm
Képernyo átméro:15,6 hüvelyk
Színek száma:16,7 millió
Felbontás: Full HD (1,920 x 1,080 Pixel)
Fényero: 250 cd/m²
Kontrasztarány: 1000:1
Képarány: 16:9
Felbontása: 5080 LPI (vonal per inch)
Toll dolésérzékenysége: ± 60°
Nyomásérzékenység: 8192
Válaszadási ido: 24 ms
A toll maximális érzékelési magassága a monitor felett: 10 mm
gyorsgombok száma: 8 gombok és 1 többfunkciós kerék 
Dönthetoség: 20°, állvánnyal
Kompatibilitás: Windows és Mac
Artist 15.6 Pro hivatalos oldala: https://www.xp-pen.com/product/65.html

Teljesen laminált kijelzo

A XP-Pen Artist 15.6 Pro full HD felbontású 15.6 collos LCD kijelzovel rendelkezik. A készülék üvegfelülete pont a kello ellenállást tanúsítja a tollal szemben, így olyan érzetet ad, mintha valódi tollal dolgoznánk valódi papíron.

A 120%-os sRGB színtér lefedettséggel a monitor igazán szélesköru színválasztékot és grafikát biztosít. A gyárilag kalibrált monitor elképesztoen valósághu színeket ad vissza.

A 16:9-es munkafelülettel az Artist 15.6 Pro lehetové teszi az egész munkafelület optimális kihasználását kétmonitoros környezetben és a széles képernyoju LCD-monitorok használatánál. Ezzel kiküszöbölhetok a képi torzulások.

Hogy közvetlenül a monitoron tud rajzolni. Ezért a Artist 15.6 Pro használatát nem kell úgy megszokni, mint egy hagyományos Wacom Intuos / XP-Pen Deco tábláét. A használatba vétel teljesen természetes élmény.

Engem egy dolog riaszt vissza az új airnèl,a teljesen laminàlt kijelzo.A javulás jelentos része abból fakad, hogy a Artist 15.6 Pro teljesen laminált kijelzovel rendelkezik . A korábbi verziókban a képernyo három külön részbol állt, ezzel csökkentve a rétegek közötti hézagokat, amelyek segítik a belso tükrözodés csökkenését.

Az Artist 15.6 monitorhoz képest számomra meglepoen jól kezelte a parallaxist, mely az érintofelület és monitor közti távolságból adódik hasonló eszközökön. Tehát akármerre is vándorolt a toll a monitoron, kalibrálás után végig megvolt az az érzet, hogy a kurzor a toll hegyénél van.

Nyomásérzékeny és dolésérzékeny P05R tollát

Nyomásérzékenység : A toll is kelloen pontos, a 8192 szintu nyomásérzékenységnek szinte nincs párja a piacon. A 8192 fokozatú nyomásérzékenység toll-, ecset- és radírvonások.

Radírozás : Nem kell ezután több mozdulattal visszalépegetnie a programban, ha valamit véletlenül elhibáz. Csak fordítsa meg a tollat, és egyszeruen radírozza ki a tévedését!

Vezeték és elem nélkül : Valamennyi beviteli eszköz vezeték és elem nélkül muködik. A Artist 15.6 Pro tábla-monitor tökéletesen ellátja oket a szükséges energiával.

A dolésérzékenység pedig azt jelenti, hogy ha a ceruzát a tipikus szögtol eltéroen tartod a táblán, akkor alapból az ecset formája változik. De ez is beállítható szinte bármire a komolyabb programokban. (átlátszóság, forgás, még méret is) .

És ha már a tollról esett szó. Ami nagyon tetszik, az a tolltartó. Egy klassz kis csúszásmentes talppal ellátott tolltartó eszközt mellékelt a XP-Pen az Artist 15.6 Pro rajztáblához. Praktikus, kézre álló megoldás. Maga a toll 2db gombbal az oldalán alkalmas kiváltani az egér jobb klikk és dupla katt funkcióját – ez igencsak megkönnyíti az életet a rajztáblával.

Driverek helyes telepítése

Amit hiányolok, hogy nincsen magyar nyelvu használati útmutató a készülékhez. A telepítés nem nagy ügy , Leírom lépésrol-lépésre, hogyan Artist 15.6 Pro szakszeruen muködésre bírni.

1. letöltöd a XP-Pen oldaláról a drivert.

2. feltelepíted a drivert mielött csatlakoztatod a táblát. Fontos a sorrend mert a winfos bekavar.

3. Újraindítod a gépet és mikor felállt a rendszer akkor csatlakoztatod a táblát. Ha jól csináltad az egér/bill/toll alatt kell hogy felismerje a tábla tipusával az eszközt.

4. Bemész a XP-Pen tablet/prop.ba és beállítod amiket szeretnél (gyorsgomb/nyomásérzékenység), majd lemented egy külso fájlba.

A rajztáblát a számítógéphez csatlakoztatva rögtön muködoképes. Az elso, amin kapásból meglepodök: olyan finom és érzékeny, mint az álom.

Állítható többfunkciós kerék és gombok

Az 8 gombok az Artist 15.6 Pro interaktív monitor aktív felületének oldalán helyezkednek el. Ezekhez a gombokhoz szabadon hozzárendelheti kedvenc macróját vagy bármilyen billentyukombinációt. A billentyuzetet pedig felejtse el!

Pl. scrollozás, zoomolás, vagy a képszerkeszto programokban oly hasznos elforgatás, rajzolásnál az ecset mérete, stb… Külön érdekesség, hogy a tábla beállításai egy gombnyomással a monitoron is ellenorizhetok és végrehajthatók.

A többfunkciós kerék segítségével pedig akár nagyítani, kicsinyíteni, forgatni tudja munkáját, vagy beállíthatja a virtuális tollhegy méretét a szoftverében az ujjai segítségével. Segítségével az ujjával közvetlenül adhat ki parancsokat a táblának. Nagyítsa fel vagy kicsinyítse le a képeket az Adobe Photoshop-ban egy ujjmozdulattal!

De természetesen - bármi másra is ráprogramozhatja, hiszen ezt is szoftverenként beállíthatja.

A XP-Pen Artist 15.6 Pro használat közben

Januárban újítottam be egy sima Artist 15.6 Pro , nagyon elégedett vagyok vele. FullHD, nincs touch , A P05R pen óriási elorelépés . Hiába nekem fontos, hogy megbízható, pontos és strapabíró legyen . Sokat fejlodtek a kínai táblák és igen elfogult vagyok a XP-Pen felé .

A toll nyomásérzékenységét tág határok között lehet állítani, a selymes bevonaton pedig jól mozog a hegy, kényelmes vele a munka. Az érzékelési szenzor már 1 centire a tábla felszínétol bekapcsolja a tollat, ami szuper, de kissé kevés, mert ha kicsit is távolabb gesztikulálsz, használat közben egyszer csak azt veszed észre, hogy nem megy odébb a kurzor.

A nyomás érzékeny rajztábla jól kihasználható a professzionális rajzoló és képszerkeszto programokban, mint pl. az Adobe Illustrator vagy Adobe Photoshop.

Konklúzió

A XP-Pen 2005 óta készíti a digitalizáló táblákat , ennek megfeleloen a választék is minden igényt kielégít. A paletta legracionálisabb tagja pedig a Új Artist 15.6 Pro . Amit imádtam, az a legyozhetetlen ár és az érte kapott tengernyi funkció, az akadásmentes muködés és a penge design.

Összességében véve az Artist 15.6 Pro egy valóban professzionális rajztábla, aminek sok funkcióját és szeretnivaló tulajdonságát talán egy ilyen rövidke teszt alkalmával fel sem lehet fedezni. De úgy érzem, ez egy olyan precíz és kiválóan muködo eszköz, amit meg tudnék szokni és a mindennapi munka részévé tenni.

Azóta grafikus, és animációs munkákra használom. Mivel egyébként is gyorsan dolgozom, ezért nagy meglepetésként ért, hogy ez az eszköz megduplázta a munkám sebessségét.

A XP-Pen Artist 15.6 Pro egy fantasztikus eszköz digitális vázlatok, illusztrációk készítéséhez valamint muszaki rajzoláshoz. melyek a kreativitást természetesebbé és hatékonyabbá teszik.

Természetes és intuitív, felgyorsítja a munkavégzést, valamint lehetové teszi a közvetlen együttmuködést. Tökéletes megoldás illusztrációhoz, grafikus tervezéshez, fotó retusáláshoz és webdesign tervezéshez.

illusztrátorok, fotósok , muvészeknek és grafikusok legjobb barátja, de megállja a helyét szinte mindenki keze ügyében, és az ára a legnagyobb fegyvere, mert ennyi jóságért 126.000 Ft ajándék.

vásárlás hivatalos online áruházban : https://www.storexppen.com/buy/artist-15_6pro.html


© 2003-2019 Amicalien.com, Tous droits réservés.
CONTACT | CONDITIONS D'UTILISATION | PUBLICITE | PARTENAIRES